Boëtius bestrijdt mogelijke onrust bij Feyenoord: 'Dat wil ik morgen laten zien'

Boëtius bestrijdt mogelijke onrust bij Feyenoord: 'Dat wil ik morgen laten zien'

16-10-2017 18:45
9

Hoewel de generale matig was met een 0-0 gelijkspel tegen PEC Zwolle, denkt Jean-Paul Boëtius dat Feyenoord klaar is voor het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. De aanvaller is desondanks beducht voor de Oekraïners.

"Shakhtar is fysiek sterk en heeft voorin een hoop Brazilianen. Frivole spelers. Maar die hebben wij ook", zei Boëtius op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. "Als ik er één speler uit moet halen bij Shakhtar is dat Taison. Een sterke, bepalende key-speler."

Boëtius denkt niet dat de remise tegen PEC doorwerkt bij Feyenoord. Na de 0-2 nederlaag tegen NAC Breda was het de tweede opeenvolgende misstap in De Kuip. "We zijn mentaal sterk, er is geen onrust in de groep. De beleving en echte wil om te winnen is er, dat wil ik morgen laten zien. Er staat wat op het spel, maar ik zie mogelijkheden. Shakhtar is een ploeg die wij goed kunnen bestrijden."

Aangezien Nicolai Jörgensen nog niet klaar lijkt voor negentig minuten, speelt Boëtius mogelijk opnieuw in de spits. Hij schikt zich in die rol. "Ik ben een buitenspeler, daar voel ik mij thuis. Maar ik heb laten zien dat ik ook in de spits goed uit de voeten kan."