Van Bronckhorst: 'Zei Jörgensen dat? Dat is niet waar. Het is mij onbekend'

Van Bronckhorst: 'Zei Jörgensen dat? Dat is niet waar. Het is mij onbekend'

16-10-2017 20:12
10

Nicolai Jörgensen zei afgelopen zaterdag na het duel met PEC Zwolle (0-0) dat er een 'plan' met hem is om hem weer volledig fit te krijgen, maar Giovanni van Bronckhorst weet van niets. Jörgensen werd een half uur voor tijd ingebracht omdat het nog 0-0 stond tegen PEC.

De Deense spits maakte naar eigen zeggen meer minuten dan eigenlijk de bedoeling was. "Zei Jörgensen dat? Dat is niet waar", is Van Bronckhorst stellig op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk van dinsdag. "Wat het plan was? Dat hoef ik jou toch niet te vertellen. Jij weet het beter. Het is mij onbekend. Hoeveel hij kan spelen? Langer dan zaterdag."

Het geplaagde Feyenoord moet het in de defensie doen zonder Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia en Kevin Diks. Van Bronckhorst moet er niet aan denken dat ook Sven van Beek of Jeremiah St. Juste wegvalt. "Dan worden de opties minder. Kevin zou daar kunnen spelen, maar heeft een bal op z'n hoofd gehad en is daardoor niet beschikbaar. We hebben Lutsharel Geertruida (jeugdspeler, red.) op de bank zitten. Die zou die positie over kunnen nemen."