Jong Ajax, met A-spelers, verstevigt koppositie, totale offday Jong AZ

Jong Ajax, met A-spelers, verstevigt koppositie, totale offday Jong AZ

16-10-2017 22:00
65

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League verstevigd met een ruime 3-0 zege op Almere City. Er was de hele avond geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Michael Reiziger.

Jong Ajax - Almere City 3-0
De beloftenploeg van de Amsterdammers, met A-spelers Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven, was heer en meester op De Toekomst. Mateo Cassierra had Jong Ajax op prachtige wijze op voorsprong gezet in de negentiende minuut. Vaclav Cerny maakte er een minuut voor de theepauze 2-0 van met een hard schot in de hoek. Na de 3-0 van Noussar Mazraoui was het helemaal gedaan in Amsterdam. Het dominerende Ajax had met name via Cassierra meer goals kunnen maken, maar dat was de bezoekers niet gegund. De voorsprong op nummer twee Fortuna Sittard is vier punten.

Wedden

Meer odds

Jong AZ - Helmond Sport 1-3
De beloftenploeg van AZ heeft zich in eigen huis een slechte dienst bewezen door thuis met 1-3 te verliezen van hekkensluiter Helmond Sport. De ploeg van Martin Haar had een complete offday. De bezoekers uit Helmond namen een minuut voor de rust de leiding via Robert Braber. Fred Friday stelde na de pauze orde op zaken met de 1-1, maar Jong AZ kreeg een kwartier voor tijd alsnog twee goals om de oren. Ze werden gemaakt door Grad Damen en Arne Naudts. Door de overwinning is Helmond van de laatste plaats af en is FC Volendam met vier punten de nieuwe hekkensluiter. Jong AZ staat dertiende.