'Van Bronckhorst durft het niet aan met aanvaller, nieuw defensief duo'

'Van Bronckhorst durft het niet aan met aanvaller, nieuw defensief duo'

17-10-2017 07:08
16

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst durft het dinsdagavond nog niet aan met Nicolai Jörgensen in de spits. De Deense aanvaller begint op de bank tijdens het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Jean-Paul Boëtius staat in de spits, voorspelt het Algemeen Dagblad. 

In vergelijking met de wedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0) van zaterdagavond heeft Van Bronckhorst geen verrassingen in petto. Omdat Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia geblesseerd zijn, vormen Jerry St. Juste en Sven van Beek het nieuwe centrale duo in de defensie. Sofyan Amrabat staat rechtsback. Kevin Diks is er vanweg een hersenschudding niet bij. 

Jörgensen viel tegen PEC in en is weer fit, maar Van Bronckhorst vindt het te vroeg om de Deen te laten beginnen tegen Shakhtar. Boëtius is zijn vervanger. Steven Berghuis en Sam Larsson staan op de flanken. Feyenoord móet een goed resultaat boeken tegen Shakhtar om nog enige rol van betekenis te spelen in Champions League-groep F. De eerste twee duels werden verloren. 

Vermoedelijke opstelling: Jones, Amrabat, Van Beek, St. Juste, Haps, El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Boëtius en Larsson