Fraser 'beetje misselijk': Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan

  Fraser 'beetje misselijk': "Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan"

  dinsdag 17 oktober 2017 om 08:36

  Henk Fraser vindt het moeilijk te verkroppen dat zijn Vitesse zondag twee punten liet liggen bij Heracles Almelo. Als de formatie uit Arnhem gewonnen had, dan was de club naar de tweede plek op de ranglijst gestegen. Het werd echter 1-1. 

  Hij mist 'karakterjongens' bij Vitesse, zegt Fraser tegen de Gelderlander. "Je moet energie uitstralen. Neem de wedstrijd tegen Heracles. Dan is er niemand die opstaat en de boel meeneemt."

  De coach kijkt ook in de spiegel. "Willem van Hanegem is mijn voorbeeld. Die straalde altijd rust uit. Ik ben niet van dat schreeuwen en springen aan de zijlijn. Maar het is blijkbaar toch nodig. Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan om het beoogde effect te sorteren."

  Als nummer vier - en dus niet als nummer twee - van de Eredivisie neemt Vitesse het donderdag in de Europa League op tegen Zulte Waregem. "Het is niet zaligmakend, maar ik ben daar wel een beetje misselijk van. De waarde van de tweede plek was een goed gevoel. Maar we staan waar we horen te staan", besluit Fraser. 

  Lees meer over:EredivisieVitesse

  Poll

  Eindigt Vitesse in de top-vijf?

  (313 stemmen)

  Plaats een reactie

  3Bier +7740
  dinsdag 17 oktober 2017 om 08:53
  Dan is er niemand die opstaat en de boel meeneemt."
  Ik denk dat veel NL clubs daar last van hebben. Te weinig leiders en te veel lieve jongetjes in de basis. Ik dacht dat Vitesse het op dat gebied wel aardig voor elkaar had. Jongens als Pasveer, Kashia, Buttner, Serero, Foor, Bruns, Linssen en Matavz hebben al aardig wat ervaring en laten zich niet zomaar wegzetten. Net als de wissels als vd Werf en Castaignos. Blijkbaar missen ze nog een speler die af en toe een keekie uitdeelt als de wedstrijd daar om vraagt.
  Vind ik leuk
  Cookee +9988
  dinsdag 17 oktober 2017 om 13:35
  Het labiele karakter van clubs verbaas ik mij over.
  Vitesse knokt zich bijna dood tegen Ajax en nu is weer slappe hap.
  Daarmee gooi je dan alle werklust vd vorige keer weg.
  Waar selecteren we in hemelsnaam spelers op?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Fraser 'beetje misselijk': "Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan"