Fraser 'beetje misselijk': Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan

Fraser 'beetje misselijk': "Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan"

17-10-2017 08:36
8

Henk Fraser vindt het moeilijk te verkroppen dat zijn Vitesse zondag twee punten liet liggen bij Heracles Almelo. Als de formatie uit Arnhem gewonnen had, dan was de club naar de tweede plek op de ranglijst gestegen. Het werd echter 1-1. 

Hij mist 'karakterjongens' bij Vitesse, zegt Fraser tegen de Gelderlander. "Je moet energie uitstralen. Neem de wedstrijd tegen Heracles. Dan is er niemand die opstaat en de boel meeneemt."

De coach kijkt ook in de spiegel. "Willem van Hanegem is mijn voorbeeld. Die straalde altijd rust uit. Ik ben niet van dat schreeuwen en springen aan de zijlijn. Maar het is blijkbaar toch nodig. Ik zal wat vaker uit mijn plaat moeten gaan om het beoogde effect te sorteren."

Als nummer vier - en dus niet als nummer twee - van de Eredivisie neemt Vitesse het donderdag in de Europa League op tegen Zulte Waregem. "Het is niet zaligmakend, maar ik ben daar wel een beetje misselijk van. De waarde van de tweede plek was een goed gevoel. Maar we staan waar we horen te staan", besluit Fraser.