Amateursensatie wekt interesse: 'Meerdere Eredivisie-clubs hebben gebeld'

Amateursensatie wekt interesse: 'Meerdere Eredivisie-clubs hebben gebeld'

17-10-2017 11:42
11

Het gaat snel met Roy Castien: de twintigjarige middenvelder van Koninklijke HFC, dat uitkomt in de Tweede Divisie, staat in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie en Jupiler League. Dat onthult hij zelf.

Castien speelt amper twee maanden in het eerste elftal van Koninklijke HFC, maar scoorde als middenvelder al negen keer voor de nummer drie van de Tweede Divisie. Die prestaties zijn clubs in de Eredivisie en Jupiler League niet ontgaan.

"Er hebben al meerdere clubs uit de Eredivisie en Jupiler League gebeld en ik heb begrepen dat er verschillende scouts mijn wedstrijden volgen", vertelt hij aan Voetbal247.nl. "Concreet is het nog niet, maar als het aan mij ligt, zou ik graag volgend seizoen voor mijn kans willen gaan in het profvoetbal.”

Castien keerde anderhalf jaar geleden terug van ADO Den Haag, waar hij niet wist door te breken. Na de eerste drie competitieduels van Koninklijke HFC dit seizoen kreeg hij zijn kans. "Sindsdien ben ik niet meer uit het team verdwenen en gaat het super. Wie had dat een maand of twee geleden gedacht?"