Drenthe 'voor 3,5 miljoen euro bestolen': 'Binnen 3 jaar moet ik aan het werk'

Drenthe 'voor 3,5 miljoen euro bestolen': 'Binnen 3 jaar moet ik aan het werk'

17-10-2017 13:22
56

Royston Drenthe voelt zich bekocht door zijn voormalig belangenbehartiger Sigi Lens. De oud-prof van onder meer Feyenoord en Real Madrid vertelt in magazine Quote dat hij door toedoen van Lens voor ongeveer 3,5 miljoen euro de boot in is gegaan. 

In Quote waarschuwt Drenthe (30), die eerder dit jaar zijn profcarrière beëindigde. "Ik wil het taboe doorbreken, jonge gasten waarschuwen voor bepaalde mensen. (...) Broer, dit is wat ik heb meegemaakt. Ik heb het lang in de doofpot gehouden, maar het achtervolgt me."

In 2007, het jaar dat Drenthe voor miljoenen verkast naar Real Madrid, leert hij Lens kennen. De oud-prof maakt Drenthe's transfer naar Spanje in orde en gaat samen met boekhouder Albert van Werkhoven alle geldzaken beheren namens het talent. "Alles was op basis van vertrouwen. Ik wist alleen dat ik in mijn eerste seizoen 1,8 miljoen euro ging verdienen, verder niks. Vanaf toen had hij alles in de hand, zó sneaky!"

"Als ik een nieuwe auto wilde, zorgde hij daar meteen voor. Maar met de verbouwing en het trouwfeest werd het vreemd. Ik moest echt aandringen voor een hoger budget, zeuren om mijn eigen geld, terwijl we allemaal wisten dat het er wel degelijk was. Dat is eigenlijk niet menselijk."

Binnen drie jaar aan het werk
Drenthe beweert dat hij door mislukte investeringen van Lens en Van Werkhoven 'zeker wel 3,5 miljoen euro schoon' verloren heeft. Hij voelt zich bestolen, maar heeft besloten af te zien van juridische stappen.

"Het gaat jaren duren en heel veel kosten, zonder dat je weet hoe het afloopt. (...) Hoeveel ik nu nog heb? Het is leefbaar. Een bedragje en een bescheiden voetbalpensioen. Maar ik moet binnen een jaar of drie wel aan het werk zijn. Ik kan niet niets gaan doen." 

In november ligt er een boek over Drenthe in de winkel. Een groot deel van het Quote-artikel is hier te lezen. In een uitgebreide reactie laat Lens weten dat 'het een leugen is dat wij Drenthe bestolen hebben'. De beweringen van zijn voormalig protegé zouden onzin zijn.