Geruchten uit Italië: Ajax wil wereldberoemde naam als opvolger Overmars

Geruchten uit Italië: Ajax wil wereldberoemde naam als opvolger Overmars

17-10-2017 13:39
30

Mocht directeur spelerszaken Marc Overmars inderdaad vertrekken bij Ajax, dan is Jordi Cruijff topkandidaat om hem op te volgen in Amsterdam. Tuttomercatoweb meldt dat dinsdag. De Italiaanse geruchtenwebsite heeft de laaste weken vaker nieuwtjes over Ajax. 

TMW meldde een paar weken geleden al dat Overmars hoogstwaarschijnlijk zijn carrière gaat voortzetten in Londen. Arsenal zou hem op het oog hebben als director of football. Inmiddels schrijft ook The Daily Mail dat Overmars, oud-speler van The Gunners, voor een zomerse overstap naar de Premier League staat. 

Achter de schermen is Ajax druk bezig met het zoeken naar een geschikte vervanger voor Overmars, weet TMW. Nummer één op het lijstje van de Amsterdammers is blijkbaar Cruijff. De zoon van de Ajax-legende werkt al een paar jaar in Israël.

Tussen 2012 en 2017 was Cruijff (43) technisch directeur van topclub Maccabi Tel Aviv. In die hoedanigheid haalde hij Peter Bosz binnen als trainer. Sinds dit seizoen is Cruijff zélf hoofdtrainer van de club. 

Lees ook: Engelse krant weet het zeker: Overmars staat voor terugkeer naar Londen