Veltman 'op allerlei manieren uitgescholden': Het is altijd gekkenhuis

Veltman 'op allerlei manieren uitgescholden': "Het is altijd gekkenhuis"

17-10-2017 15:12
45

Joël Veltman herinnert het zich nog als de dag van gisteren. In 2014 beslist hij de Klassieker door in De Kuip de winnende 2-1 te maken namens Ajax. Aanstaande zondag staat voor Veltman en zijn collega's opnieuw de trip naar Rotterdam-Zuid op het programma. 

"Als je bij de Kuip aankomt, is het altijd gekkenhuis. We spelen nergens anders in zo'n vijandige sfeer als bij Feyenoord. Je wordt daar uitgescholden op allerlei manieren, dat geeft mij juist energie om extra hard te werken en te winnen van die gasten", aldus de aanvoerder van Ajax op de website van zijn club. "Het geeft nog meer power om de duels hard in te gaan en een stapje meer te zetten."

Al sinds 2009 zijn er geen uitfans welkom bij clashes tussen Feyenoord en Ajax. Best bijzonder toen Veltman scoorde in De Kuip, vertelt hij. "Meestal ga ik bij doelpunten in uitwedstrijden naar onze supporters toe. Doordat er geen supporters waren werd het een eigen momentje. Ook dat was een heerlijk gevoel. De beelden spreken voor zich hoe dat was."