NAC-aanvaller levert contract in en stopt: Ik verloor mezelf stukje bij beetje

NAC-aanvaller levert contract in en stopt: "Ik verloor mezelf stukje bij beetje"

17-10-2017 16:41
9

NAC Breda neemt per direct afscheid van Thomas Marijnissen. De achttienjarige aanvaller heeft zijn amateurcontract ingeleverd en stopt met voetballen.

Dat meldt NAC dinsdag via de officiële kanalen. Marijnissen hakte afgelopen week, na een lange periode van gesprekken en bezinning, de knoop door. "Enkele maanden geleden voelde ik geleidelijk het plezier in de dingen die ik deed verdwijnen, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf stukje bij beetje verloor. Dat heeft me aan het denken gezet", verklaart hij.

"Er was voor mij namelijk altijd maar één ding in mijn leven en dat was voetballen. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar stug mee doorgegaan. Op een gegeven moment kom je er wel achter dat meer dan alleen voetbal je geluk bepaalt. (...) Op dit moment ben ik niet in staat om alles van mezelf te geven en voel ik dat ik mezelf een keer écht de ruimte moet geven."

Marijnissen maakte vorig seizoen zijn officiële debuut voor NAC. Nu hij gestopt is met voetballen, gaat hij zich richten op een studie. Technisch directeur Hans Smulders heeft respect voor de beslissing van de jonge aanvaller. "Het is spijtig om hem te zien vertrekken, maar het menselijke aspect staat in deze kwestie voor ons absoluut voorop."