Vijf mogelijke Overmars-opvolgers: twee Ajax-bekenden, twee Eredivisie-directeuren

Vijf mogelijke Overmars-opvolgers: twee Ajax-bekenden, twee Eredivisie-directeuren

17-10-2017 16:45
45

De terugkerende geruchten over een vertrek van Marc Overmars naar Arsenal worden steeds serieuzer en dus moet Ajax voorzichtig gaan kijken naar mogelijke opvolgers van de directeur spelerszaken. VoetbalPrimeur zet vijf potentiële kandidaten op een rij.

Al tijden doen in Engeland verhalen de ronde dat Arsenal met een director of football gaat werken en dat Overmars, oud-speler van de club, de geschikte man is voor die functie. In april dit jaar werd gemeld dat Ajax zelfs al op zoek was naar een opvolger van Overmars. Wie zou de nieuwe transferman in de Johan Cruijff Arena kunnen worden?

Jordi Cruijff
De eerste naam die bij velen zal opkomen in de zoektocht van Ajax naar de nieuwe Overmars. Cruijff vervulde jaren dezelfde functie bij Maccabi Tel Aviv en wordt daar op handen gedragen. Cruijff is lang niet alleen maar een discipel van zijn vader Johan, maar heeft een sterke eigen werkwijze en weet via zijn vader ook wel hoe de poppetjes dansen in Amsterdam.

Brian Tevreden
Tevreden, oud-speler van Ajax, was een populaire jeugdtrainer in Amsterdam alvorens hij anderhalf jaar geleden opstapte en vervolgens de kans kreeg om technisch directeur te worden bij Reading. De pas 35-jarige Amsterdammer is het geheim achter het succes van de Championship-club vorig seizoen. Reading was onder de door Tevreden aangestelde manager Jaap Stam heel dichtbij promotie naar de Premier League, maar verloor uiteindelijk de beslissende strafschoppenreeks van Huddersfield Town. Het grootste obstakel is wel dat Tevreden Wim Jonk steunde ten tijde van het conflict met Wim Jonk en een samenwerking met het huidige technisch hart lijkt daarmee ondenkbaar.

Mohammed Allach
Allach is bezig aan zijn vijfde seizoen als technisch directeur bij Vitesse en heeft een aflopend contract in Arnhem. Allach kreeg bij Vitesse te maken met een rap slinkend spelersbudget, maar wist wel jaarlijks, ook door een helpende hand uit Engeland met huurlingen, een goede ploeg neer te zetten. Ook de aanwinsten van dit seizoen mochten er zijn met spelers als Tim Matavz en Thomas Bruns. Allach liet vorige week in een Voetbal International doorschemeren nog niet te weten of hij zijn contract bij Vitesse gaat verlengen. "Laten we het woordje twijfel niet gebruiken. Dat komt pas als het echt zover is dat je moet beslissen over verlengen of niet. Maar ik ben al wel bezig met de toekomst, klopt. Wat wil ik zelf?"

Max Huiberts
Huiberts levert uitstekend werk bij AZ sinds zijn aanstelling op 1 januari 2016 als technisch directeur. Er werden miljoenen verdiend aan uitgaande transfers (bijvoorbeeld die van Vincent Janssen naar Tottenham Hotspur) en in plaats van het geld te investeren in aankopen krijgt de jeugd alle kansen in Alkmaar. Met succes, want de laatste periode beleven veel talenten hun Eredivisie-doorbraak bij AZ. Huiberts slaagt er ook steeds vaker in om de beste talenten uit de regio Amsterdam naar zijn club te halen, ten koste van Ajax.

Patrick Kluivert
Een Ajax-hart, ervaring in dezelfde functie, internationale allure en momenteel zonder club: Kluivert lijkt de ideale man voor Ajax. Toch bestaan er twijfels over het functioneren van de oud-voetballer als directeur voetbalzaken vanwege zijn jaar bij Paris Saint-Germain. Daar moest hij na een jaar al plaatsmaken voor Antero Henrique, die vervolgens de megadeals van Neymar en Kylian Mbappé sloot.



Wie zie jij als ideale nieuwe directeur spelerszaken van Ajax als Overmars vertrekt? Reageer in de comments!