Ajax-talenten zonder problemen door in Europa: reis naar Polen aanstaande

17-10-2017 20:49
3

Ajax O19 heeft zonder problemen de volgende ronde van de UEFA Youth League bereikt ten koste van het Zweedse Hammarby. De sterk spelende manschappen van trainer John Heitinga boekten een mager uitgevallen 2-0 zege, die echter ruim voldoende was na de eerdere 0-4 in Zweden.

De Amsterdamse talenten namen vanaf het eerste moment het initiatief in handen en creëerden voor rust een handvol kansen. Ché Nunnely en Jurgen Ekkelenkamp hadden het vizier echter niet op scherp staan. Vlak voor rust viel alsnog de openingstreffer, nadat Saku Ylätupa vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden.

In de tweede helft gingen de jonge Ajacieden vrolijk verder met het jagen op doelpunten. Ekkelenkamp raakte de paal en ook Nunnely, Ylätupa en ook Sebastian Pasquali waren gevaarlijk. Het bleef echter lange tijd bij 1-0, totdat Nunnely vlak voor het einde van de wedstrijd alsnog raak schoot met een bekeken inzet.

Ajax O19 neemt het in de volgende ronde van de UEFA Youth League op tegen Legia Warschau, dat afrekende met het IJslandse Breidablik. Het tweeluik wordt afgewerkt op 1 en 22 november.