Vertrokken Ajax-talent haalt herinneringen op: Zingen na de wedstrijd, drankjes

Vertrokken Ajax-talent haalt herinneringen op: "Zingen na de wedstrijd, drankjes"

17-10-2017 21:44
6

Ezra Walian (links op de foto) gold jarenlang als groot talent in de jeugopleiding van Ajax. De negentienjarige international van Indonesië vertrok afgelopen zomer naar Almere City en speelde maandagavond met zijn nieuwe club tegen Jong Ajax.

"Ajax zit in mijn hart. Ik heb hele mooie jaren gehad hier. In Jong Ajax spelen heel veel jongens die ik nog ken", laat de aanvaller weten aan Ajax TV. "Ik was topscorer in de B1, daar denk ik nog vaak aan terug. Ik heb veel geleerd en genoten in de afgelopen vijf jaar hier. Het was een mooie ervaring."

Walian is vooral goede vrienden geworden met Leon Bergsma, tegenwoordig aanvoerder van Jong Ajax. "Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, heeft hij mij goed opgevangen", aldus Walian. "We waren meteen maatjes en spraken vaak doordeweeks af. Ook met Gino Dekker erbij waren we echt een drietal en deden we leuke dingen."

De twee hebben veel herinneringen samen: niet alleen het incident met de Zuid-Afrikaanse stagiair Dean Solomons, maar ook de drie kampioenschappen in de Ajax-jeugd. "In de A1 hebben we ooit een beslissingswedstrijd tegen PSV. Die ontlading was geweldig. Zingen na de wedstrijd, een klein drankje in het hotel… Mag natuurlijk als je kampioen bent", aldus Walian en Dekker.