'Ik voelde mijn benen, maar ben blij met deze kans. Tegen Ajax moet het weer zo'

'Ik voelde mijn benen, maar ben blij met deze kans. Tegen Ajax moet het weer zo'

18-10-2017 07:24
12

Bart Nieuwkoop kijkt met een redelijk goed gevoel terug op zijn eerste Champions League-optreden voor Feyenoord. De rechtsback had het wel zwaar, omdat hij na maanden blessureleed voor de leeuwen werd gegooid tegen Shakhtar Donetsk.

"Shakhtar heeft een geweldige ploeg, met veel kwaliteit aan de bal. Als je een klein beetje ruimte geeft, straffen ze dat meteen af. Dat is anders dan in de Eredivisie", zegt Nieuwkoop tegen NU.nl. De 21-jarige rechtsback stond vijf maanden aan de kant met een hamstringblessure. "Het herstel heeft langer geduurd dan verwacht, maar dat kwam dat ook doordat Jong Feyenoord amper wedstrijden speelt en ik dus weinig ritme op kon doen."

Nieuwkoop hield het uiteindelijk een uur vol. "Het was geen afspraak dat ik maar een uur zou spelen, maar een hele wedstrijd was te veel geweest. Ik voelde het in mijn benen, maar ik ben vooral blij dat ik deze kans meteen heb gekregen in de Champions League. Hopelijk mag ik zondag weer aan de bak." Feyenoord speelt dan om 14.30 uur in De Kuip tegen Ajax.

"Het gevoel is anders dan na de nederlagen tegen Manchester City (0-4, red.) en Napoli (1-3, red.). Tegen City was kansloos, tegen Napoli beter en tegen Shakhtar hebben we laten zien dat we een stap gemaakt hebben", aldus Nieuwkoop. "In het begin zaten we er goed op, we wonnen de duels op het middenveld en dat resulteerde in een snelle voorsprong. Tegen Ajax moet het weer zo."