De Ligt legt vinger op zere plek: 'De selectie is gewoon minder dan vorig seizoen'

De Ligt legt vinger op zere plek: 'De selectie is gewoon minder dan vorig seizoen'

18-10-2017 07:49
34

Matthijs de Ligt debuteerde vorig seizoen voor Ajax en beleefde uiteindelijk een droomseizoen, dat afgesloten werd met de finale van de Europa League. Inmiddels is alles anders, zowel voor Ajax als voor De Ligt.

"Natuurlijk denk ik nog weleens terug aan de successen in de Europa League", aldus de achttienjarige stopper tegenover Voetbal International. "Op mijn telefoon heb ik nog filmpjes staan van het feest na de halve finale tegen Olympique Lyon. Daar krijg ik nog altijd kippenvel van, wat maakte het veel los. Die wedstrijd in Frankrijk is de mooiste die ik in mijn leven heb gespeeld. Niet omdat het allemaal zo vlekkeloos verliep in de wedstrijd zelf, maar al die emoties, die spanning, en uiteindelijk die ontlading."

Wedden

Meer odds

Inmiddels is Ajax Europees uitgeschakeld en staat het in de Eredivisie vijf punten achter op PSV. "Deze selectie is op dit moment gewoon minder dan vorig seizoen", legt De Ligt de vinger op de zere plek. "Met Kenny Tete en Jaïro Riedewald hadden we spelers die niet altijd in de basis stonden, maar wel gelijkwaardig waren aan de verdedigers die wel speelden. Het gaf de kracht van de bank aan."

Ook het vertrek van Davinson Sánchez is een stevige aderlating. "Ik merkte direct dat het een beest van een verdediger was. We zijn als duo gegroeid, waarbij we elkaar in de tweede seizoenshelft met de week beter gingen aanvoelen. Dat blijft toch best apart als je erover nadenkt. We konden elkaar totaal niet verstaan, slechts een paar woordjes begrepen we van elkaar, maar blijkbaar is meer niet nodig om samen een hecht koppel in het veld te vormen."