Nieuwe Ajax-groeibriljant dient zich aan: 'Fijne speler om mee te werken'

Nieuwe Ajax-groeibriljant dient zich aan: 'Fijne speler om mee te werken'

18-10-2017 08:18
22

John Heitinga boekte dinsdagavond zijn eerste Europese succes als trainer van Ajax 019. De Amsterdamse talenten wonnen met 2-0 van het Zweedse Hammarby en dat was, na de 0-4 zege in de heenwedstrijd, ruim voldoende om door te gaan in de UEFA Youth League.

Heitinga toonde zich vooral onder de indruk van Saku Ylätupa, de Finse buitenspeler die tegen Hammarby de openingstreffer verzorgde. “Een hele rustige, bescheiden voetballer”, aldus Heitinga in gesprek met Ajax TV. "Hij kan heel goed voetballen en heeft geen stress aan de bal. Een jongen met een goede basistechniek. Hij is net hier en tot nu toe past hij zich goed aan. Hij ligt goed in de groep en is een fijne speler om mee te werken. Ik heb hoge verwachtingen van hem."

Heitinga denkt dat hij de aangewezen man is om al het talent in de Ajax-jeugd te begeleiden. "Ik ben een beginnende trainer, maar ik heb in verschillende competities gespeeld. Ik weet dus wat er gevraagd wordt in de absolute top. Het is een interessant proces om die jongens te begeleiden."