Steven Bergwijn zou zomaar een gevalletje Dries Mertens kunnen worden

"Steven Bergwijn zou zomaar een gevalletje Dries Mertens kunnen worden"

18-10-2017 09:10
33

Aad de Mos heeft hoge verwachtingen van Steven Bergwijn. De twintigjarige aanvallers ontpopt zich dit seizoen tot een van de smaakmakers bij PSV.

"Steven Bergwijn zou zomaar een gevalletje Dries Mertens kunnen worden in de toekomst", zegt De Mos tegen Voetbal International. "Ik vind hem een ideale speler voor het huidige moderne voetbal. Hij staat namelijk niet op één plek voorin, hij kan op alle posities uit de voeten. Bij PSV is het heerlijk voor hem, want daar rouleren ze in de aanval naar hartenlust. Ideaal voor Bergwijn en lastig te bespelen voor de tegenstanders."

"Bergwijn is snel, technisch vaardig, hij kan goed afronden en hij zit goed in elkaar", vervolgt De Mos. "Kijk maar eens goed naar dat ING-reclamespotje waarin hij voorkomt. Als je in zijn ogen kijkt, weet je genoeg. Bergwijn is betrouwbaar, zowel voor zijn teamgenoten als de trainer. Deze jongen heeft kwaliteit, dat kun je aan alles zien."

Ook Art Langeler is enthousiast. "Hoe goed Stevie nu is, is niet zo interessant, maar hoe goed hij kan worden wel. Ik denk dat er nog heel veel rek in hem zit en dat hij echt heel goed kan worden. Het is een fijne jongen, heel stabiel, hij komt uit een goed nest en hij is gezegend met heel veel balgevoel. Stevie is snel, explosief, maar hij heeft ook het vermogen om tijdens zijn dribbels het overzicht te houden."