Beugelsdijk krijgt alsnog zware straf: ADO-verdediger vier duels aan de kant

Beugelsdijk krijgt alsnog zware straf: ADO-verdediger vier duels aan de kant

18-10-2017 09:56
34

De beroepscommissie van de KNVB heeft Tom Beugelsdijk alsnog voor vier wedstrijden geschorst. Daarmee krijgt de aanklager betaald voetbal zijn zin. Die was in beroep gegaan, nadat de verdediger van ADO Den Haag in een eerder stadium was vrijgesproken.

Beugelsdijk deelde enkele weken geleden in de uitwedstrijd tegen NAC Breda een elleboogstoot uit aan tegenstander Pablo Mari. De aanklager deed aanvankelijk een voorstel van vier duels schorsing, maar na beroep van ADO werd de strafeis verhoogd naar vijf wedstrijden. 

De tuchtcommissie zorgde vervolgens voor een opmerkelijke wending door Beugelsdijk vrij te spreken, maar daar was de aanklager het niet mee eens. In beroep is de robuuste mandekker nu alsnog veroordeeld tot drie duels aan de zijlijn. Daar wordt een openstaande voorwaardelijke straf van een wedstrijd aan toegevoegd, meldt ADO.

Beugelsdijk mist de wedstrijden tegen VVV-Venlo, PEC Zwolle, Feyenoord en Heracles Almelo. ADO staat na acht speelronden op de elfde plaats in de Eredivisie met tien punten.