Hollandse glorie in Spanje: 'Nooit verwacht Ronaldo en Messi te ontmoeten'

Hollandse glorie in Spanje: 'Nooit verwacht Ronaldo en Messi te ontmoeten'

18-10-2017 11:33
17

Lieke Martens moet zichzelf af en toe in haar arm knijpen om te beseffen wat haar allemaal overkomt. De Nederlandse voetbalster won dit jaar het EK met Oranje, verdiende een supertransfer naar FC Barcelona én werd verkozen tot beste speelster van Europa. 

Bij de uitreiking van de prijs voor beste speelster van Europa stond Martens (24) op een podium met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. "Ronaldo was heel aardig voor me, hij sprak mooie woorden op de persconferentie. Met Messi had ik niet kunnen praten, hij spreekt geen Engels en ik nog geen Spaans", aldus Martens in Voetbal International. "We hebben elkaar kort gedag gezegd en zijn met elkaar op de foto gegaan."

"Dat zijn dingen… Nooit van mijn leven had ik gedacht Messi en Ronaldo te ontmoeten en nu stond ik naast hen, als voetbalster", vervolgt ze. "Na het EK was het aantal Instagramvolgers van mij al gegroeid naar honderdvijftigduizend, maar na die foto met Messi en Ronaldo schoot dat over de driehonderdduizend. Mensen vinden dat kennelijk interessant, als ik een foto plaats. Dat is gek."