Koeman treft landgenoot: Probeerden hem te halen, maar geen akkoord bereikt

Koeman treft landgenoot: "Probeerden hem te halen, maar geen akkoord bereikt"

18-10-2017 15:49
7

Everton-manager Ronald Koeman heeft in januari van dit jaar een serieuze poging gewaagd om Memphis Depay naar de club te halen. Dat vertelde de coach in de aanloop naar het Europa League-duel met Olympique Lyon, waar Memphis tegenwoordig speelt.

"De club kon geen akkoord bereiken met Manchester United en Memphis besloot om naar Lyon te gaan", zei Koeman woensdag in zijn vooruitblik op het duel met Lyon. "Hij is nog altijd een jonge speler en hij is een van de Nederlandse talenten voor de toekomst. Hij is altijd gevaarlijk, ook als hij niet in topvorm is, en hij heeft veel kwaliteiten met zijn vrije trappen en schoten van afstand. Memphis is een gevaarlijke speler die we moeten bedwingen."

Koeman werd ook gevraagd naar de reden van het mislukken van Memphis op Old Trafford. "Dat ligt in het verleden en ik ben niet de juiste persoon om uit te leggen waarom iets niet gelukt is. Hij speelde niet veel voor United, maar hij is nog altijd een jonge speler. Ik vind hem een goede speler en we probeerden hem te halen, maar konden geen akkoord bereiken", aldus Koeman.