Gehavend Vitesse reist af naar België: Die twee moeten het maar gaan invullen

Gehavend Vitesse reist af naar België: "Die twee moeten het maar gaan invullen"

18-10-2017 21:01
9

Vitesse gaat donderdagavond op bezoek bij het Belgische Zulte Waregem vechten voor de laatste kans op Europese overwintering. De Arnhemmers reizen met een gehavende selectie af naar West-Vlaanderen.

Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff moeten verstek laten gaan vanwege blessures. Navarone Foor was een twijfelgeval, maar Vitesse heeft ervoor gekozen om de middenvelder thuis te laten. "We geven Navi ook rust. Hij heeft last van een lichte knieblessure", motiveert Fraser tegenover Omroep Gelderland zijn keuze. De vierde afwezige is Tim Matavz, die in Slovenië verblijft omdat hij net vader is geworden. Luc Castaignos en Mason Mount krijgen hierdoor een kans in de basis. "Twee andere spelers moet kunnen. Zij moeten het maar gaan invullen", aldus Fraser.

Fraser is duidelijk over hoe Vitesse de wedstrijd in wil gaan. "Wij hebben absoluut niet de intentie om hier af te wachten. Het is simpel, eigenlijk moet je twee keer winnen wil je nog iets. Dus dat is de opdracht. Je moet altijd de ambitie hebben om het maximale te halen en natuurlijk gaan wij er dus voor om te overwinteren." Bovendien moet Vitesse de broodnodige punten pakken voor Nederland, dat een vrije val dreigt te maken op de UEFA-coëfficiëntenlijst. "Met zijn allen voelen we die verantwoordelijkheid ook wel. Natuurlijk is het pijnlijk, maar we moeten beseffen waar we internationaal staan."

Zulte Waregem en Vitesse trappen donderdagavond om 19.00 uur af.