'De Klassieker bij Feyenoord winnen was dubbel zo mooi. Thuis was het normaler'

'De Klassieker bij Feyenoord winnen was dubbel zo mooi. Thuis was het normaler'

18-10-2017 21:46
11

Clarence Seedorf kijkt uit naar Feyenoord-Ajax van zondagmiddag. De inmiddels 41-jarige ex-middenvelder speelde als Ajacied acht Klassiekers en bewaart goede herinneringen aan de confrontaties met Feyenoord in de jaren '90.

Vooral de wedstrijden in Rotterdam zijn Seedorf altijd bijgebleven, laat hij weten aan de clubsite van Ajax. "Het was altijd speciaal om in de Kuip te spelen. Een uitwedstrijd bij Feyenoord was één van de hoogtepunten van het jaar. Dit kwam omdat het in het hol van de leeuw was. Het publiek van Feyenoord is natuurlijk altijd erg aanwezig, het stadion 'de Kuip' helpt daar erg in mee. (…) Die sfeer gaf mij altijd extra motivatie. Dat heb ik mijn hele carrière door ervaren."

Wedden

Meer odds

"Ik speelde niet liever uit", vervolgt Seedorf. "Voor Ajax was het namelijk normaal om zowel uit als thuis op dezelfde manier te spelen. In een uitwedstrijd winnen van Feyenoord of PSV gaf wel een dubbel euforisch gevoel. Ajax moest altijd winnen, zeker thuis. Dus als je thuis de Klassieker won was het iets normaler."