Spektakel bij Chelsea - Roma, supertrio doet het voor PSG, Messi op 100

Spektakel bij Chelsea - Roma, supertrio doet het voor PSG, Messi op 100

18-10-2017 22:39
14

De Champions League-avond van woensdag was er een vol records. Lionel Messi maakte alweer zijn honderdste Europese treffer namens FC Barcelona, terwijl Mile Svilar uitgroeide tot jongste doelman ooit op het miljardenbal. De grootmachten deden bijna allemaal wat ze moesten doen: alleen Chelsea leed puntenverlies na een knotsgek treffen met AS Roma.

Groep A
Manchester United staat na drie wedstrijden nog altijd op de maximale score. The Red Devils wonnen op bezoek bij het puntloze Benfica met 0-1 dankzij een doelpunt van Marcus Rashford, die profiteerde van een blunder van Mile Svilar. De achttienjarige Belg, sinds woensdagavond de jongste keeper ooit in de Champions League, verkeek zich volledig op een lange vrije trap van Rashford. FC Basel blijft met zes punten in het spoor van Manchester United na een 0-2 zege op bezoek bij CSKA Moskou. De Zwitsers, zonder de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel, pakten de drie punten na een rake afstandspoging van Taulant Xhaka en een treffer van Dimitri Oberlin in de laatste minuut.


Groep B
De topfavorieten in Groep B deden wat ze moesten en wonnen allebei hun wedstrijd met grote cijfers. Paris Saint-Germain zegevierde op bezoek bij Anderlecht met 0-4, dankzij treffers van het supertrio Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Neymar en eentje van invaller Angel Di Maria. Voor Cavani was het alweer de zevende Champions League-wedstrijd op rij waarin hij tot scoren kwam. Bayern München ging thuis met 3-0 voorbij Celtic. Thomas Müller, Joshua Kimmich en Mats Hummels bezorgden trainer Jupp Heynckes zijn eerste Champions League-succes sinds zijn rentree in Zuid-Duitsland.

Groep C
Na een idiote wedstrijd op Stamford Bridge deelden Chelsea en AS Roma de punten: 3-3. De bezoekers uit Italië, met een sterke Kevin Strootman in de basis, voerden van de eerste tot negentigste minuut de boventoon, maar werden aanvankelijk niet beloond. David Luiz en Eden Hazard zetten Chelsea op 2-0. Roma pakte vervolgens de draad op en boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong door goals van Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko (twee keer). Het slotwoord was echter weer voor Chelsea. Hazard maakte zijn tweede van de avond en de 3-3. Atlético Madrid speelde eerder op de avond doelpuntloos gelijk tegen Qarabag.

Groep D
FC Barcelona maakte zonder zich bovenmatig in te spannen korte metten met Olympiakos: 3-1. Dimitrios Nikolaou brak de ban met een eigen doelpunt, waarna Lionel Messi (zijn honderdste in Europa) en Lucas Digne hun ploeg in veilige haven loodsten. Op slag van rust kreeg Gerard Piqué zijn tweede gele kaart voor een handsbal, maar Olympiakos kon alleen in de slotfase profiteren van de numerieke meerderheid. Nikolaou redde de eer met een kopbal. Juventus won in dezelfde groep met 2-1 van het Sporting Portugal van Bas Dost. Alex Sandro (eigen goal) en Miralem Pjanic maakten de 1-0 en 1-1, waarna Mario Mandzukic vijf minuten voor tijd de beslissing forceerde.