Eerste Klasse niet minder dan Eredivisie: 'De finale van Ajax typisch Nederlands'

Eerste Klasse niet minder dan Eredivisie: 'De finale van Ajax typisch Nederlands'

19-10-2017 08:41
26

Met Zulte Waregem - Vitesse staat er donderdagavond een ouderwetse België - Nederland op het programma. De Rode Duivels zijn Oranje al voorbij, maar ook de Eerste Klasse doet niets meer onder voor de Eredivisie.

Dat stellen John van den Brom, Timothy Derijck en Marc Degryse. "In België verdedigen ze veel beter dan wij dat doen. Dat is nog steeds zo", zegt de AZ-coach in het Algemeen Dagblad. Derijck sluit zich daar bij aan. "Ik sta hier bijna alleen maar tegen jongens die groter zijn dan 1.90 meter. Daardoor heb je bijna nooit Nederlands heen-en-weervoetbal. Met zulke jongens word je in Europa ook niet onder de voet gelopen."

"Hoe Ajax die finale dan weer verloor van Manchester United, dat vond ik weer typisch Nederlands", vervolgt de verdediger van Zulte-Waregem. Degryse ziet het Europese succes van de Amsterdammers vooral als een incident. "Aan de andere kant leefde Gent dat jaar in de Champions League ook weer boven zijn stand."

Degryse, oud-speler van Club Brugge, Anderlecht en PSV, vindt de Belgische Eerste Klasse al met al niet minder dan de Eredivsie. Hij denkt dat Anderlecht en Brugge van hetzelfde niveau zijn als Ajax, PSV en Feyenoord. "Maar de Belgische subtop is breder."