Mourinho en Conte in de clinch: 'Dan kan ik vijf minuten huilen, net als anderen'

Mourinho en Conte in de clinch: 'Dan kan ik vijf minuten huilen, net als anderen'

19-10-2017 08:55
15

Premier League-managers José Mourinho en Antonio Conte ruziën ook tijdens de Champions League vrolijk verder. De twee gingen na de duels van Manchester United en Chelsea de verbale strijd aan.

Chelsea speelde in een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen AS Roma, terwijl Manchester United de blunderende Benfica-keeper Mile Svilar mocht danken voor een 0-1 zege. Na afloop van de wedstrijd in Lissabon deelde de Portugees een sneer uit door te refereren aan de eerdere klaagzang van Conte over de volle ziekenboeg van Chelsea.

"Ik praat nooit over blessures. Andere managers huilen wanneer een speler geblesseerd is. Als ik wil klagen over zoiets, kan ik vijf minuten huilen, net als alle anderen", zei Mourinho. Conte werd direct op die sneer gewezen. "Als hij op mij doelt, dan is dit mijn antwoord: hij moet eerst denken aan zijn eigen team voordat hij aan anderen denkt. Mourinho kijkt vaak naar wat er gebeurt bij Chelsea, vorig seizoen ook. Hij moet kijken naar wat er bij zijn eigen team aan de hand is."

In de Premier League wint United vooralsnog de slag. The Red Devils staan tweede, achter stadgenoot Manchester City. Chelsea moet het doen met een vijfde plek. Op vijf november nemen beide topclubs het tegen elkaar op.