Overstap van PSV naar Ajax: 'Ik behoorde tot de grootste talenten in Amsterdam'

Overstap van PSV naar Ajax: 'Ik behoorde tot de grootste talenten in Amsterdam'

19-10-2017 09:27
48

Mink Peeters keerde deze zomer terug in Nederland om ervaring op te doen, maar zit vooralsnog op de bank bij VVV-Venlo. De huurling van Real Madrid houdt echter vertrouwen. Hij ziet zichzelf als 'overlevingskunstenaar'.

"Ik ben als jeugdspeler van PSV naar Ajax vertrokken omdat ik daar meer kansen zag", zegt Peeters in de Limburger. "Ik heb me aangepast en behoorde tot de grootste talenten in Amsterdam. Toen kwam Real en moest ik me weer aanpassen. De taal leren, knokken tegen nog grotere talenten. Ik speelde vervolgens in het team dat drie van de vier te winnen prijzen won. En ik kreeg een nieuw contract voor drie jaar. Daar spreekt vertrouwen uit. En dat vertrouwen heb ik ook in mezelf."

Zijn verwachtingen in De Koel heeft de dribbelaar wel enigszins moeten bijstellen. Hij wilde veel minuten maken, maar de eerste maanden staan vooral in het teken van aanpassen. Toch is het verwachtingspatroon hoog. "Ik heb die sticker Real nu eenmaal op mijn borst, dan moet ik het waarmaken ook. Ik maak me niet druk dat ik nog niet veel speel, want in mijn koppie zit het gewoon goed. Ik ben nog altijd teruggekomen na tegenslag zoals blessures en aanpassingsproblemen."

Ondertussen krijgt Peeters het flink te verduren van zijn teamgenoten. "Ik ken de grapjes over mijn haarbandje en kan er mee lachen. Natuurlijk steken ze daar de draak mee, dat hoort erbij. Of ze komen met tips voor Marcelo en Ronaldo die ik dan moet doorgeven."