Heynckes trekt touwtjes aan bij herboren Bayern München: vijf vuistregels

Heynckes trekt touwtjes aan bij herboren Bayern München: vijf vuistregels

19-10-2017 10:18
45

Met een 5-0 op SC Freiburg en 3-0 zege op Celtic lijkt Jupp Heynckes Bayern München een week na zijn aanstelling al op de rit te hebben. Zowel op als naast het veld heeft de 72-jarige trainer de touwtjes aangetrokken.

Discipline, daar draait het volgens Sport Bild om in de aanpak van Heynckes. Op het veld resulteert dat in stabiliteit, zo erkenden onder meer Arjen Robben en Jerome Boateng na de Champions League-zege van woensdagavond. Naast het veld heeft Heynckes vijf regels in het leven geroepen om het collectief te bewaken en de focus te houden.

Regel 1: geen mobieltjes. Onder voorganger Carlo Ancelotti konden de Bayern-vedettes hun smartphone vrij gebruiken tijdens het eten, massages en andere teamactiviteiten. Heynckes heeft dat meteen verboden. Hij staat mobieltjes alleen toe in de kleedkamer, tenzij er teamgerelateerde activiteiten bezig zijn.

Regel 2: punctualiteit en fitness. Heynckes eist van zijn spelers om punctueel te zijn. De training begint een uur vroeger (10.00 uur). Daarnaast duurt de warming-up langer, zijn de oefeningen intensiever en doen de spelers minimaal twee keer per week stabilisatie-oefeningen.

Regel 3: netjes zijn. Heynckes verwacht van zijn spelers dat ze hun kluisje en kleedkamer netjes houden. Dit was onder Ancelotti niet het geval.

Regel 4: beleefd zijn. De spelers zijn onder Heynckes verplicht om alle werknemers aan de Säbener Straße te groeten en hen vriendelijk en respectvol te behandelen.

Regel 5: goed eten. In tegenstelling tot het Ancelotti-tijdperk, is elke speler verplicht deel te nemen aan de lunch. De spelers eten gezamenlijk (dus zonder hun mobiel) na de training. Heynckes heeft de 'health bars' van Ancelotti's schoonzoon Mino Fulco in de ban gedaan. "Totaal overschat. Je moet je hoofd gebruiken", zou de Bayern-trainer hebben verklaard.