Berghuis onthult: Het klopt inderdaad dat PSV ook interesse toonde

Berghuis onthult: "Het klopt inderdaad dat PSV ook interesse toonde"

19-10-2017 11:13
43

Steven Berghuis maakte twee jaar geleden voor 6,5 miljoen euro de overstap naar Watford, maar een doorbraak in de Premier League bleef uit. Spijt heeft de 25-jarige aanvaller niet.

"Nee, geen spijt. Ik heb er veel van geleerd", vertelt Berghuis, die in 2015 overkwam van AZ, aan Voetbal International. "Het eerste jaar was heel moeilijk. Ik twijfelde meteen al. Je komt van een kleine club, die niemand kent in Engeland. Ik wist niet of ik er klaar voor was."

Berghuis had meer opties. "Het klopt inderdaad dat PSV ook interesse toonde. Uiteindelijk heb ik de keuze met mijn familie gemaakt. Ik wilde mezelf tijd geven en tekende een contract voor vier jaar. Wel weet ik nu, na wedstrijden tegen West Ham United en Liverpool, dat ik het niveau aankan."

"Aan het einde van het seizoen werd ik nog Man of the Match tegen Aston Villa. Maar al met al was het geen goed seizoen. Deze zomer ben ik daar heel anders teruggekomen. Er wordt wel even anders tegen je aangekeken als kampioen en speler van Feyenoord met ook nog negen interlands. Spelers vragen dan ook of je kunt blijven."