Vitesse-opponent baalt van De Mos: Zelfs interesse van Twente en Feyenoord

Vitesse-opponent baalt van De Mos: "Zelfs interesse van Twente en Feyenoord"

19-10-2017 15:35
5

Vitesse neemt het donderdag in de Europa League op tegen Zulte Waregem. Het duel is voor Zulte-middenvelder Onur Kaya extra speciaal. Hij staat tegenover de club waar zijn carrière begon.

Kaya verruilde in 2002 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van Vitesse. In februari 2006 maakte hij namens Vitesse zijn profdebuut. De Belg van Turkse komaf viel met zijn technische spel in de smaak en stond in de concrete belangstelling van andere clubs. "Er was zelfs interesse van Twente en Feyenoord, maar ik koos voor een vierjarig contract bij Vitesse. Achteraf gezien had ik die kans misschien beter gegrepen", kijkt Kaya terug in Het Laatste Nieuws.

Na een uitstekend tweede seizoen ging het mis onder Aad de Mos, die hem plotseling degradeerde tot bankzitter en tribuneklant. In het seizoen 2007/2008 speelde Kaya 214 minuten. ''Dat vond ik... apart. Het heeft mijn ontwikkeling afgeremd." Desondanks koestert hij nog steeds warme gevoelens voor Vitesse. "Ik heb er mijn karakter op zijn Nederlands gevormd - voordien was ik veel geslotener. En ja, misschien had ik er meer kunnen spelen, maar ik heb er toch fantastische momenten beleefd."