Verbannen Rienstra snapt niets van AZ-aftocht: Daarna heb ik nooit meer gespeeld

Verbannen Rienstra snapt niets van AZ-aftocht: "Daarna heb ik nooit meer gespeeld"

19-10-2017 19:08
8

Ben Rienstra, dit seizoen door AZ verhuurd aan Willem II, heeft geen idee waarom hij bij AZ op een zijspoor is beland. Van de ene op de andere dag kwam de controleur niet meer voor in de plannen van trainer John van den Brom.

AZ nam Rienstra in 2015 over van PEC Zwolle. Toen de resultaten tegenvielen, ging hij als vice-captain samen met Ron Vlaar in gesprek met de technische staf. "Dat was heel open en ik kwam met een positief gevoel thuis. Zo van: dit is altijd moeilijk, maar we hebben het op een nette manier gedaan. Je hoort dat zoiets na slechte resultaten ook weleens anders verloopt bij andere clubs. Dat wilden we niet", vertelt hij aan Voetbal International. 

"Maar daarna heb ik nooit meer gespeeld. Van de ene op de andere dag. Zonder reden. Althans, die heb ik nooit vernomen. Alsof mij na dat gesprek persoonlijk kwalijk werd genomen dat de resultaten en het voetbal niet goed waren op dat moment."

"Maar dat is suggereren", voegt Rienstra daar direct aan toe. "Het is echter de enige aanleiding die ik kan bedenken. Al snap ik het dan nog altijd niet. Ik heb echt weleens een slechte wedstrijd gespeeld, we zaten gewoon in een slechte periode. Maar normaal gesproken krijgt iemand die álles speelt, aanvoerder is en nooit wordt gewisseld, uitleg als hij ernaast komt te staan. Maar die zat er niet in."