Neres lyrisch over 'fijne vent' van Ajax: Ik blijf in z'n buurt

Neres lyrisch over 'fijne vent' van Ajax: "Ik blijf in z'n buurt"

19-10-2017 21:16
27

David Neres heeft geen extra druk gevoeld omdat Ajax een torenhoge transfersom voor hem heeft betaald. De Braziliaanse buitenspeler had zich ingesteld op extra hoge verwachtingen.

"Het heeft me niet geraakt, want ik weet dat het een hoge prijs was", zegt Neres tegen Ajax TV. "Als Ajax veel geld betaalt, zijn de verwachtingen hoog. Daar moet ik op voorbereid zijn. Ik moet elke wedstrijd en training het beste uit mezelf halen."

Na tien maanden in dienst van Ajax lijkt Neres de smaak te pakken te hebben. De Braziliaan trekt veel op met Klaas-Jan Huntelaar. "Hij is een geweldige jongen. Een topspeler die in meerdere teams en Oranje heeft gespeeld. Ik blijf in z'n buurt om van hem te blijven leren. Een fijne vent."

Komende zondag staat De Klassieker op het programma. Neres staat te trappelen van ongeduld. "We moeten niet op de supporters van Feyenoord letten, maar ons hoofd erbij houden", aldus Neres, die goede herinneringen bewaart aan zijn eerste Klassieker. "Ja, dat weet ik nog. Goede herinneringen. Ik heb gescoord en gedanst. Misschien kan ik dat nog een keer doen."