In het kort: Napoli slaat aanval op koppositie af, Bayern wint en achterhaalt Bosz

In het kort: Napoli slaat aanval op koppositie af, Bayern wint en achterhaalt Bosz

21-10-2017 22:48
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Napoli slaat aanval Internazionale af
Napoli heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in een competitiewedstrijd, maar blijft wel aan kop van de Serie A staan. De Napolitanen hielden runner-up Internazionale in een onderling duel op 0-0. Hiermee behoudt Napoli de twee punten voorsprong op de Nerazzurri. Achtervolgers Juventus en SS Lazio spelen zondag nog en kunnen op drie punten afstand van de Napolitanen komen.

Bayern München wint nipt en achterhaalt Dortmund
Dankzij een 1-0 overwinning bij Hamburger SV staat Bayern München na negen speelrondes in de Bundesliga weer in punten gelijk met Borussia Dortmund. Eerder op de dag kwam Dortmund niet verder dan 2-2 tegen Eintracht Frankfurt. Bayern won in Hamburg door een treffer na rust van Corentin Tolisso. Op aangeven van Thomas Müller scoorde Fransman in de 52e minuut. Rick van Drongelen (HSV) en Arjen Robben (Bayern) stonden negentig minuten op het veld. Zowel Bayern als Dortmund heeft nu 20 punten. Het doelsaldo van de ploeg van Peter Bosz is iets beter.

Valencia dendert door
Vorig seizoen verkeerde Valencia het gehele seizoen in de onderste regionen, maar deze jaargang gaat het fantastisch met Los Che. Zaterdagavond werd er met liefst 4-0 gewonnen van subtopper Sevilla. Gonçalo Guedes was met twee treffers de grote man voor de ploeg van trainer Marcelinho. Valencia heeft na 9 speelrondes 21 punten. FC Barcelona heeft één punt meer. De koploper neemt het om 20.45 uur in Camp Nou op tegen Malága.