Spelersrapport: Eén onvoldoende bij Vitesse, Bruns man van de wedstrijd in België

19-10-2017 21:10
5

Vitesse heeft het eerste Europese punt van het seizoen veiliggesteld namens Nederland en dat levert een aantal mooie cijfers op. Overtuigend was het allerminst wat de ploeg van Henk Fraser liet zien tegen Zulte Waregem, maar het was wel genoeg voor een 1-1 gelijkspel. Lees het hieronder het spelersrapport!

Remko Pasveer – 7: Pasveer redde in de eerste helft goed na een hard schot uit een corner. Kon weinig uitrichten toen Guram Kashia in de eerste helft de bal in zijn eigen doel kopte. Al met al een goede wedstrijd van Pasveer.

Fankaty Dabo – 6: De talentvolle rechtsback is druistig en dat werkt niet altijd even goed. Ondanks een aantal slordigheden krijgt Dabo een krappe voldoende voor zijn optreden.

Guram Kashia – 5: Werd al snel de schlemiel van de avond nadat hij halverwege de eerste helft een bal netjes in de hoek van zijn eigen doel kopte. Vitesse gaf een aantal grote kansen weg maar had geluk dat het vizier bij Zulte Waregem niet op scherp stond. Geen sterke wedstrijd van de Vitesse-aanvoerder.

Matt Miazga – 6,5: De Chelsea-huurling maakte een betere indruk dan zijn collega in het centrum van de verdediging. Degelijk optreden van de mandekker.

Alexander Büttner – 5,5: Büttner speelde een matige wedstrijd. Zulte werd regelmatig van rechts gevaarlijk. De back pakte ook nog een onnodige gele kaart.

Thomas Bruns – 7,5: Met de belangrijke gelijkmaker in de eerste helft was hij goud waard op bezoek bij onze zuiderburen. Zorgde als een van de weinigen bij vlagen voor een leuke opleving in een over het algemeen vrij matig duel.

Thulani Serero – 6,5: De kleine middenvelder van Vitesse begon ijzersterk aan het duel met Zulte, maar werd in het laatste half uur slordig. Een aantal vreemde keuzes leidden gevaarlijke counters van de Belgen in.

Mason Mount – 6,5: Een onopvallende wedstrijd van Mount, overigens niet in negatief opzicht.

Milot Rashica - 7: Rashica is doorgaans de smaakmaker van de Arnhemmers en ook donderdagavond liet hij bij vlagen zien waarom hij volgens velen een stap hogerop kan maken. Er ging veel dreiging uit van de aanvaller en hij had dan ook een belangrijk aandeel in de gelijkmaker van Bruns.

Luc Castaignos – 6: Vocht veel duels uit met het centrale duo van de Belgen. Een gefrustreerde Castaignos deed zijn best en kreeg ook wel een aantal goede mogelijkheden, maar het zat de spits niet mee. Kroonde zich nog wel bijna tot held van de avond toen een omhaal in de slotfase net naast ging.

Brian Linssen – 7: Net zoals Rashica zorgde ook Linssen voor dreiging vanaf de flanken. Hielp een grote kans om zeep door hoog over te schieten. Desalniettemin een goede wedstrijd van zijn kant.