VV Katwijk behoort ineens tot wereldtop: 'De telefoon gaat de hele dag al'

VV Katwijk behoort ineens tot wereldtop: 'De telefoon gaat de hele dag al'

19-10-2017 21:58
9

Manchester City mag zich op dit moment de beste Europese club noemen, maar daar vlak achter volgt VV Katwijk. De club uit de Tweede Divisie staat tweede in de lijst met Europese (semi)profclubs die in de afgelopen tien wedstrijden het beste hebben gepresteerd. Dat zorgt voor trots in het vissersdorp.

Beide ploegen behaalden uit de laatste tien wedstrijden dertig punten. City troeft de amateurs alleen op doelsaldo af. De Katwijkers winnen het echter wel van FC Barcelona en Paris-Saint Germain. "Het is natuurlijk hartstikke leuk om als club zijnde in een adem genoemd te worden met Europese topclubs", zegt pr-man Simon Kloos in gesprek met Powned. "PR-technisch betekent dat dat vandaag de hele dag de telefoon gaat en er enorm veel aandacht is voor de club. Dat is leuk."

Wat zegt de indrukwekkende statistiek nou écht? "Dat bekent dat je sowieso de beste amateurclub van Nederland bent", zegt supporter Stefan Imthorn. "Dat wisten wij natuurlijk allang al. Dat is geen verrassing meer. Ik verwacht nu wel dat onze beste spelers voor een mooi prijsje de deur uit gaan. Minstens vijftig miljoen."