Stomverbaasd PSV scoort 18 miljoen hits en ruikt geld: Hebben ons echt verkeken

Stomverbaasd PSV scoort 18 miljoen hits en ruikt geld: "Hebben ons echt verkeken"

19-10-2017 21:56
61

PSV-directeur Toon Gerbrands had niet verwacht dat Hirving Lozano zó populair is in zijn vaderland Mexico. De hype rond de 22-jarige zomeraanwinst werd pas echt duidelijk toen hij enkele maanden geleden net in Eindhoven had getekend. 

"Toen Lozano naar ons kwam, maakten wij zijn rugnummer bekend. Hij was er niet eens zelf, iemand anders die op hem leek trok een shirtje aan met rugnummer 11 erop", vertelt Gerbrands bij BV Sport op All Sports Radio.

"We zeiden daarna: alle Mexicanen die zich inschrijven en hun gegevens achterlaten, loten mee voor dit shirt. In Nederland doen er dan meestal een paar honderd mensen mee. Maar het waren er 11.000, allemaal Mexicanen."

"Het verhaal dat Lozano bij ons rugnummer 11 had gekregen, scoorde zelfs 18 miljoen hits", vervolt de algemeen directeur. "Vanuit Mexico City kwamen er meer hits van vanuit Nederland. We hebben ons echt verkeken op hoe groot hij is, of hoe groot die cultuur is en dat land is. We zijn nu ook in Mexico bezig om te kijken of we daar een connectie kunnen maken."