Waarschuwing voor Ajax: Ik wil ook in Nederlandse topduels gaan scoren

Waarschuwing voor Ajax: "Ik wil ook in Nederlandse topduels gaan scoren"

20-10-2017 07:05
14

Nicolai Jörgensen is weer helemaal terug bij Feyenoord. De Deense Eredivisie-topscorer van vorig seizoen heeft tegen PEC Zwolle en Shakhtar Donetsk wedstrijdritme kunnen opdoen en moet tijdens de Klassieker van zondag het verschil gaan maken.

Jörgensen stond een maand lang aan de kant met een hamstringblessure en heeft zich op de tribune zitten verbijten. "Het is frustrerend dat we deze competitie al acht punten zijn kwijtgeraakt'', laat de Deen weten aan het Algemeen Dagblad. "Daar mogen we niet te veel meer aan denken, er is nog een heel lange weg te gaan in de eredivisie. Vorig seizoen wonnen we de eerste negen duels op een rij, nu is dat iets anders gelopen.''

De 26-jarige spits heeft het Legioen gemist tijdens zijn afwezigheid. Dat gevoel bleek wederzijds, gezien de hartstochtelijke manier waarop hij werd toegejuicht tijdens zijn rentree tegen PEC Zwolle. "Ik dacht ook: shit, nu moet ik scoren", aldus Jörgensen, die nog volop perspectief ziet voor Feyenoord dit seizoen. "Er is nog helemaal niets verloren dit seizoen. Niemand zegt dat het allemaal in de eerste weken had moeten gebeuren. Dat kan ook vanaf zondag. Inderdaad, vanaf Ajax thuis.'' De Amsterdammers worden alvast gewaarschuwd door de Deen. "Ik wil ook in Nederlandse topduels gaan scoren."