Vitesse bestolen tegen Zulte Waregem: Toen heb ik het maar opgegeven

Vitesse bestolen tegen Zulte Waregem: "Toen heb ik het maar opgegeven"

20-10-2017 08:06
12

Vitesse pakte donderdagavond tegen Zulte Waregem het eerste Europa League-punt in de clubgeschiedenis, maar mocht zich na afloop van de wedstrijd beklagen over arbiter Ivan Bebek. De Kroaat keurde de 'winnende' goal van Luc Castaignos om discutabele redenen af.

Castaignos zou een overtreding op zijn directe tegenstander Michaël Heylen hebben gemaakt. "Hij zei dat ik aan het shirtje trok, maar volgens mij was het een gewoon duel dat ik won. De verdediger protesteerde ook helemaal niet", treurt de spits in gesprek met De Telegraaf. Trainer Henk Fraser sluit zich hierbij aan. "Ik heb geen flauw idee waarom hij floot. Volgens mij was het een geldige goal en anders had het een penalty in ons voordeel moeten zijn. Deze beslissing van de scheidsrechter was de druppel. Toen heb ik het maar opgegeven om te protesteren tegen zijn beslissingen."

Castaignos kreeg bij afwezigheid van Tim Matavz de kans om zich te bewijzen. "Fysiek ging het goed. Ik werk er hard aan op de training om meer inhoud te krijgen. Alleen merk ik dat ik weinig wedstrijdritme heb." De 25-jarige Schiedammer speelde echter een weinig gelukkige wedstrijd. "Het zit me even niet mee, maar ik blijf gewoon keihard werken en dan komt er ook weer een periode dat het allemaal wel goed valt."