'Özil brengt Arsenal-ploeggenoten op de hoogte van zeer omstreden transfer'

'Özil brengt Arsenal-ploeggenoten op de hoogte van zeer omstreden transfer'

Gepubliceerd: vrijdag 20 oktober 2017 om 08:12vr 20-10-2017 om 08:12

Mesut Özil wil een zeer beladen transfer maken in de Premier League. De 29-jarige Duitser heeft zijn teamgenoten bij Arsenal op de hoogte gesteld van zijn voornemen om in de zomer te vertrekken naar Manchester United.

Dat meldt boulevardkrant The Daily Mirror vrijdag. Het contract van Özil in Londen loopt medio 2018 af, waardoor hij Arsenal geen vergoeding oplevert. Manager Arsène Wenger probeert daarom al in januari van de spelmaker af te komen. Gesprekken over een nieuw contract lijken definitief gestrand. Özil eiste een salaris van 390.000 euro, terwijl Arsenal niet meer dan 300.000 wil bieden.

Wenger lijkt zich neer te leggen bij een vertrek van Özil, die dit seizoen nog geen indruk kon maken en zelfs zijn basisplaats lijkt kwijt te zijn. De aanvallende middenvelder kan bij United herenigd worden met manager José Mourinho. De twee werkten eerder samen bij Real Madrid en ondanks enkele akkefietjes is de relatie uitstekend.

Als Özil daadwerkelijk de overstap maakt naar Old Trafford, treedt hij in de voetsporen van onder meer Robin van Persie. De Nederlander maakte in 2012 dezelfde stap.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws