Lof voor Sneijder ondanks nederlaag tegen SS Lazio: Zijn spel was bevredigend

Lof voor Sneijder ondanks nederlaag tegen SS Lazio: "Zijn spel was bevredigend"

20-10-2017 09:50
11

Hoewel OGC Nice met 1-3 verloor van SS Lazio in de Europa League, was coach Lucien Favre blij verrast door het optreden van Wesley Sneijder. De middenvelder begon na bijna twee maanden toekijken weer eens in de basis.

Sneijder zorgde voor de assist bij de vroege openingstreffer van Mario Balotelli. Hij lepelde de bal, zonder aan te nemen, met links op het hoofd van de Italiaanse spits. "Zijn spel was bevredigend", zei Favre na afloop, geciteerd door NU.nl. "Het was de bedoeling dat hij tussen de linies zou spelen, in de rug van Mario."

"Het was ontzettend moeilijk om daar ruimtes te vinden, daarom kwam hij heel vaak de bal ophalen", vervolgt de Zwitser over Sneijder, die de negentig minuten vol maakte. "Het is in dit systeem niet altijd nodig om zoveel in te zakken, omdat je anders verder op het veld een mannetje mist. Maar los daarvan was het een prima rentree."

Sneijder was eind augustus voor het laatst in actie gekomen voor Nice. Daardoor passeerde bondscoach Dick Advocaat hem voor de laatste WK-kwalificatieduels van Oranje met Wit-Rusland en Zweden.