Mogelijke opvolger Robben trapt op rem: Maar snap wel dat het gezegd wordt

Mogelijke opvolger Robben trapt op rem: "Maar snap wel dat het gezegd wordt"

20-10-2017 10:12
36

Nu Arjen Robben afscheid heeft genomen van het Nederlands elftal luidt de vraag: wie gaat zijn plek overnemen? Steven Berghuis, in vorm bij Feyenoord, is een van de spelers die naar voren wordt geschoven.

"Er is maar één Robben. Die gaat niemand vervangen", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Maar ik snap wel dat het wordt gezegd, ik ben een van de weinige linkspoten die vanaf rechts komt in die stijl. Ik zie niet veel anderen in de Eredivisie."

"Maar ik weet het niet joh, ik heb er nu vaak bij gezeten maar ik ben nog geen vaste waarde", zegt de Feyenoord-topscorer over zijn rol bij Oranje. "Dat zou ik wel willen worden. Ik ben hongerig, wil weer kampioen worden en weet dat ik stappen kan maken. Dat ben ik aan het doen en dan komt het wel. Laten we vooral hopen dat het eens klaar is met die negativiteit. Daar wordt niemand beter van", doelt Berghuis op de kritische benadering van Oranje. "Hier in Rotterdam is het een warm bad in vergelijking met de benadering van het nationale elftal. Spelers zijn ook maar mensen, het is gewoon niet zo positief met veel negativiteit eromheen."