Van Bronckhorst heeft nieuws: Ik denk dat hij zondag niet beschikbaar is

Van Bronckhorst heeft nieuws: "Ik denk dat hij zondag niet beschikbaar is"

20-10-2017 13:44
23

Giovanni van Bronckhorst heeft vrijdagmiddag bevestigd dat Sven van Beek waarschijnlijk de Klassieker mist. De Feyenoord-verdediger raakte geblesseerd op de training.

Van Beek kwam in botsing met Jean-Paul Boëtius en heeft last van zijn heup. Zijn meespelen is hoogst onzeker, erkent Van Bronckhorst op de persconferentie voor de kraker tegen Ajax in De Kuip. "Ik denk dat hij zondag niet beschikbaar is", aldus de Feyenoord-trainer, opgetekend door RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

De blessure van Van Beek is een forse streep door de rekening voor Van Bronckhorst, die al niet over Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia kan beschikken. "Ik maak me er zorgen om dat met name achterin spelers wegvallen."

Onduidelijk is wie Van Beek gaat vervangen. Sofyan Amrabat en Karim El Ahmadi kunnen als noodverband in het centrum van de defensie spelen. De zeventienjarige debutant Lutsharel Geertruida, maar ook Kevin Diks gelden als alternatief. Op de vraag of hij het zou aandurven met Geertruida, knikt Van Bronckhorst.