Actie voor Twente-terugkeer Rutten gaat door: 'Blijft nodig door Van Halst'

Actie voor Twente-terugkeer Rutten gaat door: 'Blijft nodig door Van Halst'

20-10-2017 17:53
20

Dat Gertjan Verbeek hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van FC Twente wordt, betekent niet dat de publieksactie om Fred Rutten terug te laten keren niet doorgaat. De initiatiefnemers willen voor het duel met Roda JC handtekeningen inzamelen.

"Het was niet onze bedoeling dat René Hake er uitgedonderd zou worden. Laat ik dat er nog maar even voor de duidelijkheid bij zeggen", zegt Ufuk Ermis tegen TC/Tubantia. "Het was en is onze bedoeling om Fred Rutten in de rol van technisch directeur en hoofdverantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij de club te zien terugkeren."

De intitiatiefnemers denken dat Rutten de aangewezen man is om de dolende Tukkers in voetbaltechnisch opzicht weer op de rails te krijgen. "En de actie blijft nodig nu Jan van Halst duidelijk heeft aangegeven dat hij niet wil terugtreden als technisch directeur om zich alleen nog met de commercie bezig te gaan houden."

Ufuk Ermis plaatste afgelopen maandag een oproep op Facebook om de animo voor een terugkeer van Rutten onder de fans te peilen. Het bericht werd zo'n vijfhonderd keer gedeeld.