Ziyech geniet van rivaliteit: 'Ik denk dat het van hen naar ons meer is'

Ziyech geniet van rivaliteit: 'Ik denk dat het van hen naar ons meer is'

20-10-2017 18:04
14

Hakim Ziyech verheugt zich op de Klassieker in De Kuip van zondag. De middenvelder lijkt net op tijd in vorm en geniet van de spanning rondom het duel, al denkt hij dat het gevoel bij Feyenoord nog net iets sterker is.

Ziyech was vorige week de uitblinker tijdens de 4-0 overwinning op Sparta. "Ik zit lekker in mijn vel en dan straal je automatisch", zegt de Marokkaans international tegen Ajax TV. "Het gaat goed en de resultaten van afgelopen weken helpen zeker een handje mee."

"Vorig jaar hadden we veel belangrijke wedstrijden in Europa, maar dit zijn over het algemeen de duels waar je voor leeft", blikt Ziyech vooruit op het treffen met de aartsrivaal. "Ik train zoals ik altijd train. Als de wedstrijd begint, komen er andere krachten los. Nu train ik gewoon hard en doe ik mijn best zodat ik er zondag klaar voor ben."

De 24-jarige middenvelder geniet van de rivaliteit. "Het is wel extreem vergeleken met andere clubs. Ik denk dat de rivaliteit van hen naar ons meer is, dan van ons naar hen. Uiteindelijk blijft het de Klassieker en is het een prachtige wedstrijd. Die wil je gewoon winnen."

Dat Feyenoord met defensieve problemen kampt, neemt niet weg dat de Rotterdammers goed voor de dag kunnen komen. "Ze hebben wat blessures en een aantal spelers zijn vertrokken, maar het blijft een stabiel elftal', aldus Ziyech. "Wij zullen er alles aan doen om dat plannetje niet door te laten gaan. Met drie punten naar huis, hoe maakt niet uit."