Zeventienjarige Feyenoorder kan borst natmaken: 'Anders bij een verdediger'

Zeventienjarige Feyenoorder kan borst natmaken: 'Anders bij een verdediger'

20-10-2017 20:54
10

Feyenoord moet wellicht tijdens de Klassieker een zeventienjarige debutant voor de leeuwen gooien. Sven van Beek gaat de wedstrijd tegen Ajax naar alle waarschijnlijkheid niet halen, waardoor jeugdspeler Lutsharel Geertruida mogelijk doodgedwongen zijn Feyenoord-debuut gaat maken.

Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been houdt zijn hart vast. "Dat is een risico. Als het fout gaat kan hij zomaar een paar jaar achterop raken", laat de voetbalanalist weten bij RTV Rijnmond. "Ik begrijp dat hij een echte centrale verdediger is. Kevin Diks is op dit moment geen rechtsback maar ook geen centrale verdediger, want hij speelt niet. Dan kom je uit bij iemand die die positie gewend is. Van Bronckhorst kan inschatten of hij kan omgaan met de druk van zo'n wedstrijd."

Tafelgenoot Geert den Ouden is ook benieuwd. "Of je een aanvaller of verdediger laat debuteren, dat is een verschil", verwijst Den Ouden naar het succesvolle Klassieker-debuut van Jean-Paul Boëtius. "Een aanvaller zal niet veel verschil maken als hij niet in de wedstrijd zit. Bij een verdediger is dat anders."