Willem ll verslaat zwak FC Groningen in Euroborg: Faber heeft wat uit te leggen

Willem ll verslaat zwak FC Groningen in Euroborg: Faber heeft wat uit te leggen

20-10-2017 21:56
26

Willem ll heeft op bezoek bij FC Groningen de tweede Eredivisie-zege op rij geboekt. De ploeg van Erwin van de Looi deed in de Euroborg zijn oude ploeg pijn: 0-1.

Groningen begon nog redelijk aan de wedstrijd, maar zakte in nadat Ajdin Hrustic met twee keer geel van het veld gestuurd werd. Nadat de Groningers met tien man verder moesten, liet de openingstreffer van Willem ll niet lang op zich wachten. Fernando Lewis was Django Warmerdam te slim af en gaf de bal voor op topschutter Fran Sol, die de bal achter Sergio Padt schoot: 0-1.

Dat Groningen geen beste pot op de mat legde, bleek wel uit het feit dat de stadionspeaker in de rust zei dat het tijd werd voor iets leuks. Hoewel de ploeg van Faber in de tweede helft diverse speldenprikjes uitdeelde, kwam dat leuks er niet. Sterker nog, Willem ll had grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

De formatie van Erwin van de Looi liet dat na en verslaat een bij vlagen onthutsend zwak Groningen. De Tilburgers boeken de tweede zege op rij en klimmen uit de degradatiezone. De druk op Faber, dat slechts negen punten heeft weten te behalen, neemt na vrijdag alleen maar toe.