Jong Ajax lijdt kansloze ruime nederlaag in Jupiler League, Dijks schuttert

Jong Ajax lijdt kansloze ruime nederlaag in Jupiler League, Dijks schuttert

20-10-2017 22:16
62

Jong Ajax heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door uit bij Go Ahead Eagles kansloos onderuit te gaan. De ploeg van Michael Reiziger verloor met maar liefst 4-1. De jonge Amsterdammers zijn nog wel koploper van de Jupiler League

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 4-1
Het begin was goed voor Jong Ajax, met een goal van Dennis Johnsen die door Carel Eiting weg werd gestuurd. Een minuut na de treffer kwam Go Ahead op gelijke hoogte dankzij oud-Ajacied Sam Hendriks. Vanaf dat moment werd de degradant sterker en kwam het zelfs op voorsprong tegen de koploper. Joey Suk profiteerde van een grote individuele fout van Mitchell Dijks, die zijn opwachting mocht maken in de beloftenploeg: 2-1. Nadat Ajax iets beter in de wedstrijd kwam, maakte Go Ahead het verschil groter. Xandro Schenk en Leon de Kogel maakten er 4-1 van. Jong Ajax lijdt de eerste nederlaag van het seizoen, maar blijft koploper.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 2-2
Fortuna kon niet profiteren van de zeldzame nederlaag van Jong Ajax. De nummer twee kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen FC Eindhoven. Fortuna kwam in Limburg tot twee keer toe op voorsprong, maar incasseerde toch steeds een tegentreffer. Tien minuten voor tijd stonden de Limburgers met 2-1 voor, maar het Eindhoven van trainer Wilfred van Leeuwen knokte zich voor een tweede keer terug in de wedstrijd. Dankzij het puntenverlies van Fortuna en de winst van NEC, moeten de Limburgers plek twee afstaan aan de Nijmegenaren.

FC Volendam - NEC 0-2
Het geplaagde FC Volendam moet na tien wedstrijden nog steeds wachten op een overwinning. Vrijdagavond ging NEC er met de volle buit vandoor: 0-2. Arnaut Groeneveld en Sven Braken waren in de tweede helft verantwoordelijk voor de productie. Het Volendam van Misha Salden zal uit een ander vaatje moeten tappen, want de ploeg staat na tien wedstrijden onderaan met vier punten.

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-2
Jong PSV weet weer wat winnen is. Vrijdagavond boekten de jonge Eindhovenaren een 3-2 overwinning op RKC Waalwijk, dat op plek negentien staat in de Jupiler League. Marcel Ritzmaier schoot de ploeg van Dennis Haar na vier minuten op voorsprong. Even later leek de zege binnen voor PSV omdat Albert Gudmundsson er na elf minuten spelen 2-0 van maakte via de strafschopstip. Roland Bergkamp bracht de spanning terug in de wedstrijd. Nadat RKC via Johan Voskamp gelijk had gemaakt, stond Gudmundsson opnieuw op en tekende hij voor de 3-2. De laatste overwinning van Jong PSV dateerde van 8 september, toen er werd gewonnen van FC Eindhoven.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht - De Graafschap 1-1
Helmond Sport - Telstar 1-2
FC Oss - FC Den Bosch 1-1
Jong FC Utrecht - MVV 2-1
Jong AZ - FC Emmen 2-1
Almere City - SC Cambuur 1-1