Nijhuis over boze Koeman: 'Ik dacht: nou jongens, daar komt-ie'

Nijhuis over boze Koeman: 'Ik dacht: nou jongens, daar komt-ie'

20-10-2017 22:48
37

Na afloop van de Europa League-wedstrijd tussen Everton en Olympique Lyon (1-2) ging trainer Ronald Koeman verhaal halen bij Bas Nijhuis. De trainer van Everton liep naar de middenstip om te klagen bij de scheidsrechter, die de wedstrijd onder zijn leiding had.

"Hij deed zijn beklag omdat hij wilde dat ik er tien minuten blessuretijd bij zou doen", zegt Nijhuis bij Voetbal Inside. "Ik zei: nu kun je wel naar de middenstip komen en verhaal gaan halen om jezelf te verkopen aan het publiek, maar ook als ik een kwartier door had laten spelen had je niet gescoord. Dat vond hij niet leuk. Toen liep hij weg. Ik was er meteen klaar mee. Je kunt wel je beklag doen, maar het is gewoon een wedstrijd. Daar moet je niet om klagen."

"Ik liep de catacomben in en daar ging Koeman helemaal tekeer. Ik kwam Erwin Koeman (assistent, red.) tegen. Die bleef gewoon rustig, gaf me een hand en zei: Bas, prima pot. Laat m'n broer maar. Dit is de stress. Het zijn twee compleet verschillende persoonlijkheden. Ik zag hem al aan komen lopen vanaf de zijlijn. Ik dacht: nou jongens, daar komt-ie."

Door de nederlaag van Everton lijkt het uitgesloten dat The Toffees overwinteren in de Europa League. De ploeg heeft slechts één puntje verzameld uit drie wedstrijden. Ook in de competitie gaat het slecht. Everton staat zestiende.