'Ik heb Feyenoord pijn gedaan en ze namens Ajax ook een keer geholpen'

'Ik heb Feyenoord pijn gedaan en ze namens Ajax ook een keer geholpen'

20-10-2017 23:11
12

Joël Veltman laat in het midden of het slim van Amin Younes is om te klagen over zijn korte vakantie afgelopen zomer. Volgens de Ajax-aanvoerder liep de aanvaller mogelijk met frustraties rond.

Younes deed in De Telegraaf zijn beklag omdat hij deze zomer maar tien dagen vakantie had. Daardoor voelt hij zich zowel lichamelijk als mentaal vermoeid. "We hadden het erover bij het ontbijt", zegt Veltman tegen AT5. "We wisten dat hij niet lang vakantie had. Nu spreekt hij zich daarover uit. Wat ik ervan vind? Of hij dat moet uiten..Misschien wilde hij het toch een keer naar buiten brengen vanwege alle negatieve reacties. Het is zijn keuze om dat te doen."

"Als je hem vraagt of hij vakantie wilt, weet ik 99,9% zeker dat hij kiest om lekker door te gaan", vervolgt Veltman. "Misschien krijgt hij wel twee of drie dagen vrij als we op zondag een wedstrijd hebben. Dat zou een optie kunnen zijn. Ik denk niet dat hij twee weken lekker op Curacao gaat liggen."

Veltman en Younes spelen zondag de wedstrijd tegen Feyenoord. De Ajax-verdediger maakte al enkele Klassiekers mee. "Ik heb ze pijn gedaan en heb ze ook een keer geholpen (bekerwedstrijd 2015, eigen goal in blessuretijd, red.). Ik denk liever aan die winnende goal (in 2013, red.)."