Faber kraakt Groningen-spelers: Ik ga liever verder met jeugdspelers

Faber kraakt Groningen-spelers: "Ik ga liever verder met jeugdspelers"

21-10-2017 00:10
26

Ernest Faber liet weinig heel van zijn spelers na de 0-1 thuisnederlaag tegen Willem ll. De FC Groningen-trainer geeft aan liever met jeugdspelers te werken dan met de ervaren spelers die niet brengen wat Faber van ze verwacht.

"Er kwamen twee jonge jongens in. De ene maakte zijn debuut, de ander is zeventien. Als je kijkt naar hun gedrag en wat ze geven voor het elftal, is dat wat we graag zien", zegt Faber tegen FOX Sports. "Dat is de basis. Er zaten een paar spelers bij die hun eigen wedstrijd dacht te kunnen gaan spelen. Dat kan gewoon niet. Als je dat wel doet, ga je fouten maken. We gaven de wedstrijd weg."

"Als twee jonge jongens het kunnen, moet de rest het zeker kunnen", zegt Faber. "Zeker de jongens met veel ervaring en wedstrijdgogme. Dan moet je veel slimmer zien. Dat kost alleen maar negatieve energie. Als je je eigen wedstrijdje speelt, kunnen we je niet meer gebruiken." Faber tegen RTV Noord: "Ik ga liever verder met jeugdspelers die vechten, willen werken voor elkaar, die passie toen. Spelers die wél de juiste houding hebben."