Keizer belt collega voor hulp: Zou belachelijk zijn om hem weg te sturen

Keizer belt collega voor hulp: "Zou belachelijk zijn om hem weg te sturen"

21-10-2017 07:24
21

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft na het drama met Abdelhak Nouri contact opgenomen met Foeke Booy. Booy was in 2005 trainer van FC Utrecht toen David Di Tommaso in zijn slaap overleed door een hartstilstand.

"Marcel had vele vragen, ook bij mij kwamen pijnlijke herinneringen naar boven. Heel goed dat Marcel zich kwetsbaar durfde op te stellen, want dit leer je niet op de trainerscursus", zegt Booy in de Volkskrant. "Op zo'n drama kan geen enkele trainer zich voorbereiden. Ik ben op mijn gevoel afgegaan. Je moet spelers vrijlaten om hun emoties te uiten en tegelijkertijd moet die knop eens om, want er moet toch weer worden gespeeld."

"Ook bij Ajax gaat het nu weer over voetbal, Nouri zou niet anders hebben gewild", vervolgt Booy. "Zo was het ook bij FC Utrecht, ik weet nog steeds niet hoe we de eerste wedstrijd zonder David tegen FC Groningen zijn doorgekomen. Het was zo onwerkelijk om zonder hem verder te moeten. Wij hebben nog afscheid kunnen nemen van David. Appie leeft nog en toch voelt het alsof hij er niet meer is."

Booy vindt dat Keizer door het Nouri-drama meer krediet verdient. De hele voorbereiding is door het verdriet in duigen gevallen. "Het zou belachelijk zijn om Keizer weg te sturen. Natuurlijk heeft Ajax een dip gekend. Maar laat hem zijn werk doen."